انواع ارتودنسی

ortodensi

ارتودنسی دندان برای مشکلات نامرتبی دندان ها و شکل استخوان فک مورد استفاده قرار می‌گیرد و در دو روش فانکشنال و ثابت استفاده می شود که هرکدام شامل زیرمجموعه های متفاوتی می باشد.

fixed-ortho
1.ارتودنسی  فانکشنال
یکی از دستگاه های ارتودنسی است که به منظور رفع ناهنجاری های استخوان به کار می رود. بیشتر دستگاه های موجود در ارتودنسی برای تصحیح بی نظمی های موجود و عدم تناسب قرار گیری دندان ها به کار می روند؛ اما دستگاه فانکشنال دندان در عین اصلاح بی نظمی های دندان ها، با هدف رفع ناهنجاری های فکی و آرواره ای نیز استفاده می شود.
2.ارتودنسی ثابت
ارتودنسی هایی هستند که در طول درمان، بیمار نمی توانند دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج کند.
انواع ارتودنسی ثابت: ارتودنسی ثابت فلزی – ارتودنسی ثابت سرامیکی – ارتودنسی لینگوال – ارتودنسی پیشرفته self ligate
ارتودنسی نامرئی(الاینر)
روشی برای ردیف کردن دندان‌ها بدون نیاز به براکت و سیم‌های ارتودنسی است. در این سیستم ارتودنسی از پلاک های شفاف نازک به منظور مرتب نمودن دندان‌ها استفاده می‌گردد.
فرآیند و نتیجه درمان در ارتودنسی الاینر های شفاف کاملا با سیستم های سیمی و فلزی مشابه است ، این پلاک ها دارای ویژگی هایی از جمله کاملا شفاف و نازک ،تطابق عالی ،راحتی و نمای بسیار زیبایی در هنگام صحبت و لبخند هستند.
استفاده از مینی اسکرو
miniscrew

گاهی اوقات بنابر شرایط بیمار نیاز است که در ارتودنسی از مینی اسکرو استفاده شود. مینی اسکروها ابزارهایی کوچک و پیچ مانندی هستند که  در درمان های ارتودنسی استفاده می شوند. این ابزار، روی استخوان فک قراد می گیرد و سپس به دندان متصل می شود تا بتواند به مرور زمان دندان را جابه جا کرده و در جای درست خود قرار دهد. پس از پایان روند درمان این ابزار از دهان بیمار خارج می شود.

لیزر در ارتودنسی
lazer

یکی از روش هایی که می تواند به افزایش کارایی و سرعت ارتودنسی کمک کند استفاده از لیزر می باشد. اما خود لیزر به تنهایی نمی تواند دندان هایی صاف و یکدست برای بیمار ایجاد کند بلکه فقط کمک کننده در فرآیند ارتودنسی می باشد. لیزر می تواند بسیاری از مشکلات و موانعی که در روند ارتودنسی اختلال ایجاد می کنند را با سرعت بالایی برطرف کند. از جمله این موانع می توان به حل مشکل دندان های نیش نهفته، رفع ضایعات دهانی و … اشاره کرد.